23/11/22

Next Level Gallery: Szerszámgyár

Mindannyian kicsiként kezdjük. De nézz ránk most! Szenvedélytől, bátorságtól, merészségtől, versenyszellemtől és szakértelmünktől hajtva követtük álmainkat, és történelmet írtunk. Kísérj el minket az úton, amely során megismerheted az Audi Hungaria portfóliójának alappilléreit visszatekintve a múltba, megtapasztalva a jelent és rácsodálkozva a jövőre!

Az első két stand ismerős motorgyári és járműgyári információs táblái után a kevésbé szakavatott vendégek tekintete megakadhat a szerszámgyár feliraton. A gondolkodásra összeráncolt homlok és összevont szemöldök alatt a szemek azonban rögvest tágra nyílnak, ha a tábla alatt álló autócsodákra pillantanak. Bizony, a kiállított RS e-tron GT-hez és a diadalmasan mellette feszítő Bentley Bentayga-hoz is gyárt karosszériaelemeket az Audi Hungaria szerszámgyára. Hogy is van ez?

A Next Level Gallery szerszámgyári standján Pintér Roland projektmenedzser mesél többek között arról, mi rejlik a szerszámgyár elnevezés és csarnokának falai mögött.

A motorgyárban motorok, a járműgyárban járművek, a szerszámgyárban szerszámok készülnek, vagy mégsem? Milyen szerepet tölt be a szerszámgyár az Audi Hungariánál?

A két hagyományos terület – szerszámgyártás, illetve a készülék- és berendezésgyártás – mellett valóban van szerszámgyárunknak egy harmadik alappillére, ez az exkluzívszéria gyártás, ahol mindenekelőtt a prémiumszegmens csúcsmodelljeihez készítünk karosszériaelemeket. A szerszámgyár három fő területe közül az első alappillér természetesen maga a szerszámgyártás, ahol a lemezalakítás sokszor 50-60 tonnát meghaladó tömegű szerszámait tervezik és gyártják. A második fő terület, a készülék- és berendezésgyártás szakemberei a szerszámokban születő lemezalkatrészek összeállításához terveznek gyártóberendezéseket az Audi szinte összes telephelye számára. Tevékenységi körünket a harmadik fő terület, az exkluzívszériás gyártás színesíti. Az acél, az alumínium és a nemesacél alapanyagok feldolgozásáról szerzett know-how-val elértük, hogy az Audi sportmodellek – szériától eltérő – külső karosszériaelemeinek beszállítói lettünk. 2005-ös alapításunk óta folyamatosan változunk, fejlődünk, bővítjük portfóliónkat.

a

Vevőkörötök tehát nemzetközi, így könnyen értelmezhető a Győrből a világnak mottó is.

Valóban, a konszern progresszív márkacsoportjának modelljeihez gyártunk karosszériaelemeket, így Audi, Bentley, Lamborghini modellekhez. Ilyenek például az RS4, illetve RS6 modelleken található szélesített karosszéria elemek, de kerülnek ki tőlünk alkatrészek a Lamborghini Aventadorhoz vagy a Porsche Panamerához is. E tevékenységünk valódi USP-je az Audi Hungariának, azaz olyan egyedi versenyelőnye, amely egyedülállóvá tesz minket konszernünkben. Ezt a megszerzett magas tudáson, kompetencián kívül három üzleti területünk, a prés, a készülék- és berendezésgyártás és az exkluzívszériás gyártás együttműködéséből származó szinergiákkal értük el.

a

Mint minden területet, bizonyára benneteket is érint az e-transzformáció. Miképp érződik ez a szerszámgyárban?

Mára portfóliónkban nem csak belső égésű motorokkal hajtott szupersportautók karosszéria-elemei szerepelnek, így üzletmodellünkkel sikeresen léptünk a transzformáció útjára, ezt a standunkon bemutatott e-tron GT is kiválóan példázza, ami jelenleg az a modell, amelyhez a legnagyobb volumenben szállítunk.

a

Milyen attrakciókkal készültetek a Next Level Gallery kiállításra?

Két olyan járművet választottunk kiállítási autóként, amik egymástól különbözőbbek már nem is lehetnének, éppen ezért tökéletesen bemutatják sokszínűségünket. Míg az e-tron GT az egyik legsportosabb elektromos hajtású, négyajtós Grantourismo, addig a Bentley Bentayga nyújtott tengelytávú, hosszított változata a luxus autók csúcsa. Ha bekukkantunk, még egy beépített pezsgőhűtőt is felfedezhetünk. Mögöttük pedig azok a karosszériaelemek tekinthetők meg, amelyekkel mi járulunk hozzá tökéletességükhöz. Úgy gondolom, nálunk minden ízlés megtalálja a kedvére valót. A közös ezekben a járművekben mi vagyunk, az Audi Hungaria szerszámgyára. Győrből a világnak olyan vevők számára, akiknek a szokványos nem elég.

a

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán

Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840

Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001

If you have questions about Audi or our products but are not a journalist, please contact our customer service department at: audi.hu/contact

Amennyiben nem újságíró, és kérdése van az Audival, vagy a termékeinkkel kapcsolatban, kérjük keresse vevőszolgálatunkat az alábbi eléhetőségen:
audi.hu/hu/altalanos-informaciok/kapcsolat.html