23/11/23

Next Level Gallery: Műszaki Fejlesztés

Mindannyian kicsiként kezdjük. De nézz ránk most! Szenvedélytől, bátorságtól, merészségtől, versenyszellemtől és szakértelmünktől hajtva követtük álmainkat, és történelmet írtunk. Kísérj el minket az úton, amely során megismerheted az Audi Hungaria portfóliójának alappilléreit visszatekintve a múltba, megtapasztalva a jelent és rácsodálkozva a jövőre!

A kiállított prémium autók látványától eltelve merüljünk el jobban a részletekben, és látogassuk meg a műszaki fejlesztés standját! Köztudott, hogy az Audi Hungaria tevékenysége a kezdeti motor-, majd járműgyártás mellett 2001-ben saját műszaki fejlesztéssel bővült, azt azonban talán kevesebben tudják, mennyire sokrétű és milyen magas színvonalú fejlesztőmunka zajlik Győrben. És ha már Győr, akkor nem csak Győr, hiszen a fejlesztés projektjeinek jelentős része nemzetközi vevők megbízásából történik. Ahogy a műszaki fejlesztés területe, úgy maga a Next Level Gallery standja is két részből áll, így először a motorfejlesztéssel ismerkedünk.

a

Milyen szerepet tölt be a motor-, jobban mondva hajtásfejlesztés az Audi Hungariánál? Amint feltettem a kérdést, már javítom is magam, hiszen ez olyan tévedésnek számít a területen, mintha vizek városának neveznénk a négy folyó városaként híres Győrt.

Zhorela Tamás: Az Audi Hungaria portfólióját tekintve mi abszolút a szolgáltatás oldalán állunk, ami jelenti itt a vállalatnál a gyártástámogatást, másrészről pedig a konszerntelephelyek számos projektjének részben vagy egészben a fejlesztését. És valóban, hogy a terület nevére reagáljak, az idei évben új kompetenciákkal bővültünk, ugyanis az eddigi belső égésű és elektromos hajtásmodulok fejlesztésének körét kiterjesztettük a teljes hajtásrendszerre. Fejlesztési portfóliónk bővült az applikációnál, továbbá kiegészült a hajtásrendszerek járműbe történő integrációjával, valamint a hajtáslánc és a futóműrendszerek fejlesztési tevékenységével.

a

Mit jelent ez a jövőre nézve, mit jelent számotokra a Next Level?

A következő években arra fogunk fókuszálni, hogy hogyan vihetjük még erőteljesebben az érzelmeket a vezetési élménybe. Minden, ami a vezetés során a vevőinknek örömet okoz, arra törekszünk, hogy a mi fejlesztésünk legyen. Getting you in (e)motion, amit talán magyarul úgy fordíthatnánk, hogy egyrészt lendületet adunk, mozgásban tartunk, azonban az érzelmekre is hatunk, más szóval az ügyfél által érzett vezetési élményen - a kormánytól a gázpedálon át, egészen a kerekekig. Több területen, több kompetenciaterületen – projektmenedzsment, applikáció, szimuláció, konstrukció, validálás – nyújtunk fejlesztői szolgáltatást a Volkswagen Konszern telephelyeinek, önálló szolgáltatóként megjelenve a piacon.

Milyen tartalommal várjátok a látogatókat a kiállításon?

A 30 évet hoztuk a standunkra, különböző hajtásmodulokkal, külön kihangsúlyozva új kompetenciaterületeinket, bemutatva így a folyamatos és dinamikus fejlődési ívünket. Így a kiállított futómű már azt vetíti elő, hogy milyen irányban bővítjük tevékenységeinket, szerintem ez ragadja meg leginkább a látogatók érdeklődését.

a

A gyártás folyamán az úgynevezett Hochzeit (esküvő) folyamatával találkozik a hajtásrendszer a karosszériával, és áll össze külső látványra is autóvá. A Next Level Gallery standján innen átveszi a szót Christian Stengel, aki a műszaki fejlesztés másik területéről, a járműfejlesztésről mesél, annak vezetőjeként.

a

Az Audi Hungaria 30 éve éli a folyamatos fejlődést, ennek az organikus fejlődésnek ugyancsak kitűnő példája a járműfejlesztés területe a vállalaton belül?

Valóban, hiszen 11 évvel ezelőtt a TT felfutástámogatására hozták létre az akkori járműfejlesztést, így a terület erősen kötődött magához a győri telephelyhez kötődő termékhez. Ezutún gyorsan felépítettük első kompetenciáinkat, különösen a virtuális fejlesztés területén, melyekkel hamar a konszern nemzetközi figyelmének középpontjába kerültünk, így ezt követően a mai Shared Competence Center előfutáraként el is kezdtünk szolgáltatni más vevőknek. Az ebben rejlő potenciált folyamatosan kihasználtuk, tevékenységünk erős növekedésnek indult, kompetenciáink tovább szélesedtek, amivel párhuzamosan nőtt a felelősség is, amit magunkra vállaltunk. Ma már nemcsak az Audi, hanem az egész Volkswagen Konszern számára végzünk projekteket és megbízásokat.

Mondhatjuk tehát, hogy a járműfejlesztés 100%-ban éli a Next Levelt?

Így igaz, csapatunk kivételes szakemberekkel és a világszintű kompetenciák mellett olyan csúcstechnológiás infrastruktúrával is rendelkezik, amelyek nemzetközi szerepvállalásra predesztinálnak minket. A Next Level vállalati stratégia részeként folyamatosan bővítjük kompetenciaterületeinket, a már meglévőknél – így például az akusztika területén – pedig end-to-end folyamatokra és felelősségvállalásra törekszünk. Nálunk is zajlik a transzformáció, de nem a klasszikus transzformációs folyamatok mennek végbe. Portfóliónkat nem szükséges teljesen új alapokra helyeznünk az e-mobilitás érkezésével, inkább új ismeretek integrálunk és kihasználjuk az ebből adódó lehetőségeket a további növekedésre.

a

A Győrből a világnak-mottó itt lépten-nyomon felfedezhető.

A széles kompetenciaportfóliónknak köszönhetően az Audi márkán belül alig akad olyan jármű, aminek létrejöttéhez ne nyújtottunk volna, ne nyújtanánk fejlesztői szolgáltatást, hogy világszerte vevők milliói tapasztalhassák meg a győri fejlesztési munka eredményét. És hogy mennyire több lábon állunk, ahogy említettem, nem csak az Audinak szolgáltatunk, hanem fejlesztési szolgáltatásainkkal a Volkswagen Konszern számos nemzetközi márkákát támogatjuk, amelyekkel fenntartható stratégiai partnerséget tartunk fenn.

Milyen attrakciókkal készültetek a Next Level Gallery kiállításra?

Kollégáim betekintést nyújtanak az elektromos/elektronikus integráció virtuális fejlesztésébe hardver-in-the-loop alkalmazások segítségével, és egy kézzel fogható kísérletet végeznek, hogy benyomást szerezzenek a vezetés közbeni akusztikus élmény mögött rejlő fejlesztési munkáról.

a

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán

Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840

Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001

If you have questions about Audi or our products but are not a journalist, please contact our customer service department at: audi.hu/contact

Amennyiben nem újságíró, és kérdése van az Audival, vagy a termékeinkkel kapcsolatban, kérjük keresse vevőszolgálatunkat az alábbi eléhetőségen:
audi.hu/hu/altalanos-informaciok/kapcsolat.html