23/11/20

Next Level Gallery: motorgyártás

Mindannyian kicsiként kezdjük. De nézz ránk most! Szenvedélytől, bátorságtól, merészségtől, versenyszellemtől és szakértelmünktől hajtva követtük álmainkat, és történelmet írtunk. Kísérj el minket az úton, amely során megismerheted az Audi Hungaria portfóliójának alappilléreit; visszatekintve a múltba, megtapasztalva a jelent és rácsodálkozva a jövőre!

Az Audi Hungaria G10-es gyártócsarnoka felé tartunk, és már messziről érezzük, izgalmunk nem alaptalan, itt tényleg valami egészen rendkívüli van készülőben. Azt már megszokhattuk az Audi Hungariától, hogy ha valamit ünnepel, akkor azt tisztelettel teszi munkatársaival, partnereivel, vevőivel, felvonultatva a vállalatnak otthont adó Győr kulturális életének színe-javát, így a mai napon a Győri Filharmonikus Zenekar fúvósait és a világhírű Győri Balett társulatának táncosait. Volt is ok az ünneplésre, hiszen a 30 éves házigazda az elektromobilitás útján újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett, és elindította az új generációs elektromos motorok (Premium Platform Electric, PPE) sorozatgyártását Győrben.

a

Az ünnepélyes megnyitó mellett azonban egy NEXT LEVEL GALLERY is várta a vendégeket, amelyen végig sétálva még jobban megérthették, mennyire széleskörű és gazdag portfólióval rendelkezik az 1993-ban megalapított Audi Hungaria, amely mára a járműipar meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát. Motor- és járműgyártásával, szerszámgyárával, műszaki fejlesztésével, valamint a Volkswagen Konszern számára nyújtott prémium szolgáltatásaival az AUDI AG legnagyobb külföldi telephelyévé fejlődött.

A NEXT LEVEL GALLERY hat standból álló interaktív kiállítóterének felfedezésére indulunk, hogy feltárjuk szakértők segítségével a múlt-jelen-jövő összefüggéseit, és megismerjük a vállalat alappilléreit.

Motorgyártás

Az időutazást kezdjük rögtön 1993-ban! Már most megígérem, nem fogunk a múltba révedve nosztalgiázni, hiszen rögtön az első standon csillogó Audi TT RS és Audi Q8 e-tron modell az előttünk kiállított erőforrásaikkal jelzik: a motorgyártás az a terület, amely az elmúlt 30 évben stabilan az Audi Hungaria egyik biztos pillérét jelenti, egyben a fejlődést diktálva teljesítményével alapot teremtett a mára világszintűvé kiszélesedett termék- és szolgáltatásportfólió létrejöttéhez és felbecsülhetetlen értékű tapasztalattal rendelkezik.

Nem csak a kiállított autók csillognak, hanem Zakor Tamás szeme is, miközben arról mesél, hogy gyakorlatilag egybeforrt a mára hajtásgyártássá bővült motorgyártás az életével, immár 25 éve. Tamás ma már a motorgyártás egy speciális területén, az MAC-ban dolgozik, ahol a jövő hajtásait tervezi mérnökeivel.

a

Mit jelent ma a hajtásgyártás az Audi Hungaria számára, és mit hoz a jövő?

A NEXT LEVEL egyik stratégiai lába a termékportfóliónk, amelynek a járműgyártás mellett egyértelműen az e-motorok jelentik a jövőjét. A belsőégésű motorok még velünk lesznek az elkövetkező 10 évben, így fejlesztésük ma is intenzíven zajlik, tehát, bár figyelmünk az elektromos transzformáció felé irányul, a jövő megalapozását, így jelenünket a jelenleg még nagy arányban gyártott belsőégésű motorok jelentik. Eközben építjük a jövő tudását, hogy kompetenciáinkra alapozva ebben az oly sokat emlegetett elektromos jövőben is élenjárók legyünk itt Győrben.

Melyek azok a kompetenciák, amik az Audi Hungaria motorgyártását kiemelkedővé teszik?

A termelő sorokon a munkatársaink megbízhatóságát, kiszámíthatóságát, lojalitását, elkötelezettségét emelem ki, az itt eltöltött 21 évem során mindvégig ezt tapasztaltam. Négy éve olyan kollégákkal dolgozok együtt, akik már az elektromos tudományok világából érkeztek hozzánk, és olyan elméleti tudással rendelkeznek, amit át is képesek ültetni a gyakorlatba, egyben átadni nekünk, akik gépészmérnökként most lépünk az e-transzformáció útjára. A saját példám is mutatja, hogy ez a folyamat bizony nagyon nehéz, és teljes létjogosultságot nyer az élethosszig tartó tanulás, hiszen én is elvégeztem az elmúlt években egy elektromos járműhajtás szakmérnöki képzést a Széchenyi István Egyetemen. Gépészmérnökként meg kell újulnunk, és fel kell vértezni magunkat az elektromos világ ismereteivel. Itt az Audi Hungariánál lehetőségünk van olyan technológiai színvonalon új tudásra szert tenni, amibe a vállalat nagyon sokat invesztál. Gyakornoki képzésünk is éppen ezért fontos.

a

Milyen érdekes tartalmakat hoztatok az érdeklődőknek, a munkatársaknak a standon?

A transzformáció folyamata jelenik meg a standunkon, az időutazás eleje, a jelen és a jövő. Az első járművünk harmadik generációját hoztuk, a jubileumi, limitált kiadású TT RS quattro-t, amihez szinte minden munkatársunk családtagként kötődik, valamint a TT-t hajtó R5 erőforrást. Mellette az a Q8 e-tron látható, aminek elektromos CBEV hajtását is mi gyártjuk.

A NEXT LEVEL GALLERY felfedezése a hajtásgyártással elindult, tartsatok velünk a következő epizódokban is!

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán

Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840

Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001

If you have questions about Audi or our products but are not a journalist, please contact our customer service department at: audi.hu/contact

Amennyiben nem újságíró, és kérdése van az Audival, vagy a termékeinkkel kapcsolatban, kérjük keresse vevőszolgálatunkat az alábbi eléhetőségen:
audi.hu/hu/altalanos-informaciok/kapcsolat.html