23/08/08

Rozner Marcell és Fülöp Benjámin egy lószállítóból varázsoltak vintage mobil bárt 

Két fiatal, győri mérnök, Rozner Marcell és Fülöp Benjámin, egy évvel ezelőtt egy lószállító utánfutót alakítottak át mobil bárrá, amivel azóta bejárták már a Balaton-felvidéket és a főváros vonzáskörzetét.

Mertek nagyot és merészet álmodni 

Lószállítóból mobil mini bár? Miért ne? Rozner Marcell és Fülöp Benjámin az Audi Hungaria munkatársai mertek nagyot álmodni és megvalósították merész ötletüket. Fúrtak - faragtak mire minden centijében olyan lett vintage stílusú mobil bárjuk, amilyennek azt elképzelték.

Két fiatal, győri mérnök, Rozner Marcell és Fülöp Benjámin, egy évvel ezelőtt egy lószállító utánfutót alakítottak át mobil bárrá, amivel azóta bejárták már a Balaton-felvidéket és a főváros vonzáskörzetét. 

- Álmodtunk egy merészet, majd hosszas keresgélés után találtunk rá egy 1984-es évjáratú Westfalia típusú lószállító utánfutóra az osztrák határ mellett. Lelkesedéstől motiváltan azonnal hozzá is kezdtünk az átalakításhoz - mesélte büszkén Rozner Marcell, aki öt éve munkatársa Audi Hungariának, ahogyan korábban gyakornokként is, úgy most is az elektromos motorok gyártástervezésén dolgozik.  

Hidat képeznek 

- A gyártástervezésen öt éve dolgozom főállásban, azon belül is az elektromos hajtás szereldei kihívásai fogtak meg és tették izgalmassá a mindennapi munkámat. A CBEV (az első tisztán elektromos Audi hajtásláncának motorjai) projektben még egy üres csarnok fogadott, így lehetőségem volt a munka talán legizgalmasabb részébe csöppeni: beleláthattam a gyártósorok felállításának koordinálásába és azok jóváhagyásának biztosításába is. Ezek után a gyártósor felfuttatásának támogatása következett, ami mindig egy kihívásokkal teli időszak. -A PPE projekt kapcsán lehetőségem van ezt a projektfázist is megtapasztalni, ami nagyon fontos része a munkánknak. A mi feladatunk a megfelelő gyártási technológia kiválasztása, a gyártandó termékekhez a beruházási költségek kalkulációja és a hatékony gyártási folyamat tervezése. A beszállítóinkkal közös munka során hidat képezünk a gépgyártó és a projektcsapat többi tagja között - fejtette ki Marcell. 

Összetett feladatkör 

Fülöp Benjámin hat éve munkatársa a négykarikás vállalatnak, gyakornokként kezdett a járműgyárban, 2017 óta pedig a minőségbiztosításért felel az elektromos hajtások területén, mint folyamatmérnök. - Sokféle pozícióban kipróbálhattam magam, hiszen analízismérnökként kezdtem, villamosmérnöki végzettségemnek köszönhetően elektromos alkatrészek vizsgálataival foglalkoztam. Később alkatrészfelelős mérnökként folytattam a karrierem, ahol volt lehetőségem megismerni különféle beszállítók gyártási- illetve minőségbiztosítási módszereit - emlékezett vissza pályája kezdetére Benjámin. 

- Jelenleg folyamatmérnökként tevékenykedem, ez egy teljesen új munkakör a motorgyári minőségbiztosítás területeken, így rendkívül nagy lelkesedéssel vállaltam el ezt a feladatkört. A szériagyártásban fellépő feltűnőségek ledolgozásában veszek részt: mind beszállítói oldalról és termelési oldalról. - fogalmazott Fülöp Benjámin, aki szerint rendkívül összetett feladatkörről van szó, viszont így feszegetheti a kreativitását és a problémamegoldóképességét. 

a

Amerikai mintára 

- Régóta tervezgettük, hogy az Audi Hungarián kívül is közös projektbe kezdünk. Majd egyik nap átjött Marci az irodánkba, hogy mit szólnék, hozzá, ha csinálnánk egy mobil bárt - emlékezett vissza Fülöp Benjamin, aki ilyen remek ötlet hallatán nem mondhatott nemet barátjának. 

Hogy miért pont egy lószállítóra esett a választásuk, arról Marcell mesélt. - Sok amerikai példát láttunk, ott nagy divat. Gondoltuk, megpróbáljuk itthon is megvalósítani. - részletezte Rozner Marcell.  

Munkájukból is sokat merítettek 

Az Audi Hungaria munkatársaként megtanulták, hogy olykor olyan helyzeteket teremthetnek bizonyos projektek, amiknél a gyors megoldóképesség, a rugalmasság elengedhetetlen. A gyárban az évek során összegyűjtött tapasztalataikat hasznosítani tudták a minibár megvalósításánál is. 

-Munkánkból kifolyólag elengedhetetlennek tartjuk a precizitást és a megfelelő minőséget. Mindezt át tudtuk ültetni és kamatoztatni a tervezéskor és építésekor is - fogalmazott Fülöp Benjámin. 

-A flexilibilitás és a hatékonyság, valamint a határidők betartása a mindennapunk részei és ez nem volt másként a szabadidős tevékenységeinknél sem. Sosem végzünk fél munkát - fűzte hozzá Rozner Marcell. 

- Nagyjából egy év alatt értük el Overdose végleges formáját. Mindent magunk csináltunk, rááldoztuk a hétvégéket is. Szerencsére mind a kettőnknek van érzéke és minimális tapasztalata a műszaki munkákban, de sok újdonságot és tapasztalatot gyűjtöttünk a megvalósítás közben is - emelte ki Marcell. 

- A nem mindennapi utánfutóba került minihűtő, meleg vizes kézmosó, hangulatos lámpa, bárpult és minden, ami elengedhetetlen egy mobil vendéglátóegységhez. Az egyetlen, amit nem mi magunk csináltunk, az a külső festés. A villamos hálózat kiépítésétől, a bojler beszereléséig minden a mi kezünk munkája. - fejtette ki Benjámin. 

100 fős lagzit is lebonyolítanak 

- Overdose Mobil Bárunk nyitó buliját Bácsán, a horgásztó mellett tartottuk barátaink körében. Emellett még az első esküvőnk volt a legemlékezetesebb, amin 100 főt szolgáltunk ki. Eddig csak pozitív visszajelzéseket kaptunk -  mondta Bejámin.

A srácok nyitottak minden megoldásra, ezért egy rövid egyeztetést követően mindenkinek személyre szabott ajánlatot adnak. - Akárki beállhat a pult mögé, hogy megmutassa barátainak milyen italokat tud keverni, de szükség esetén a szakszerű személyzetet is kérhetnek. Volt már rá példa, hogy kávébárként üzemelt és barista készítette a kávékülönlegességeket - emelte ki Marcell. 

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán

Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840

Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001

If you have questions about Audi or our products but are not a journalist, please contact our customer service department at: audi.hu/contact

Amennyiben nem újságíró, és kérdése van az Audival, vagy a termékeinkkel kapcsolatban, kérjük keresse vevőszolgálatunkat az alábbi eléhetőségen:
audi.hu/hu/altalanos-informaciok/kapcsolat.html