23/12/14

Ring Eszter megtalálta a helyét az Audi Hungariánál jelenlegi hivatásában. Világutazó énekes a négykarikás vállalatnál

Ring Eszter úgy érzi a legjobb helyre került! Mindamellett, hogy kiteljesedhet a hivatásában, visszatalált hozzá a szerelemhobbija; az éneklés. Ahogy munkájában, úgy a magánéletében is a folytonos tanulásban hisz.

„Hét éve vagyok az Audi Hungaria munkatársa. Az Audi Akadémia volt a kezdőlépcsőfok, ahol nyelvoktatással, később nyelvtanfolyam szervezéssel foglalkoztam. - Mivel a német nyelv nagyon fontos a vállalatnál, így kiemelt hangsúlyt fektetnek a munkatársak képzésére és nyelvtudásuk fejlesztésére. - Öt év után váltottam és titkárnő lettem. Úgy éreztem, hogy kell egy kis frissítés, új kihívás. Mindegyik területet nagyon szerettem, de most érzem úgy igazán, hogy ez az a munka, amiben a legjobban ki tudok teljesedni. Nagyon pörgős, minden nap problémákat és sokrétű feladatokat oldok meg.” -részletezte Ring Eszter, ugyanis a járművek minőségbiztosítási területén egy új világba csöppent bele.

„Főként utazásszervezéssel foglalkozom. Az egyik legtöbbet utazó terület vagyunk a gyárban, hetente akár tíz-tizenöt utazást is leszervezek. Emellett a kollégák rendeléseivel foglalkozom, illetve vezetőim támogatása mellett az alap titkárnői feladatokat is ellátom.”

Eszternek az új feladatkörében jól jön a nyelvismerete, hiszen a külföldi utazások szervezésénél nagy előny a megfelelő kommunikációs készség.

„Mindig is a zene és a nyelvek iránt vonzódtam. Szerintem valahol a kettő össze is függ. Folyamatosan készültem zenei és nyelvészeti pályára is, de aztán 18 éves koromban mégiscsak a nyelv kapott nagyobb hangsúlyt. Akkoriban elég komolyan foglalkoztam a német tanulással és úgy döntöttem, hogy a Veszprémi Egyetemen folytatom  tanulmányaimat germanisztika szakon” - mondta Ring Eszter, aki célul tűzte ki magának, hogy egyszer az Audi Hungaria munkatársa lesz.

„Én is nagyon szeretek utazni, világot látni -ez az egyik hobbim.”

Eszter utazási bakancslistáján szerepel Portugália, ahol ő maga még sosem járt, viszont kollégáinak már szervezett oda utakat.  

„Vannak emellett még úticélok. Nagy álmom, hogy egyszer eljussak Abu-Dhabiba és Balira” - mondta Eszter, aki nem győzi hangsúlyozni, mennyire szereti a munkáját, a jó csapatot és a támogató vezetőséget.

„A csapatunkban kiváló a légkör, receptre írnám fel mindenkinek. Befogadó közösség, akikhez én is csak két éve csatlakoztam, de úgy kezelnek mintha már ezer éve itt dolgoznék. Nekem az Audi Hungaria biztonságot jelent. Külsősként is mindig arról álmodoztam, hogy milyen jó lenne itt dolgozni. Boldog vagyok, hogy ez sikerült és többféle területet kipróbálhattam. Rengeteget tanultam, tanfolyamokon vettem részt, ami által még több tudást szereztem. Nekem az a legfontosabb, hogy azt csinálhassam, amiben jól érzem magam.”

Eszter ismét iskolapadba ült és zenetanár-magánénektanár képzésre jár a Miskolci Egyetemen

„Ötéves koromban kezdtem el zongorázni, majd zenei általános iskolába jártam, ahol heti hét énekóránk volt. Szerettem énekelni, kórustag is voltam. A hangszertanulást zongorával és furulyával kezdtem. Később kiegészítettem két másik hangszerrel: oboáztam és gitároztam” - emlékezett vissza Eszter.

„Tizenegy évesen részt vettem a Liszt Ferenc Zeneiskola által szervezett versenyen, amin harmadik helyezést értem el. Ettől kezdve komolyan képeztem magam tovább, de azt sosem éreztem, hogy zongoraművész szeretnék lenni. Tizenhat évesen kezdtem el magánénektanárhoz járni. Az életem közben máshogy alakult és néhány évig hanyagoltam az éneklést, de valahogy mindig visszakúszott az életembe a zene. Mivel a hang később érik, főleg az én hangfajom, így volt egy kis szünet. De most újra központi szerepet játszik az életemben.”

Ring Eszter néhány éve újra elkezdett magántanárhoz járni és az ő hatására jelentkezett az egyetemre. „Úgy éreztem, hogy az évek alatt rengeteget tanultam a zenéről és szeretnék hivatalos képesítést is szerezni, így felvételiztem a Miskolci Egyetemre. A magánének szakon már negyedéves vagyok, illetve emellett csinálom a mester tanárit.. Örök tanuló vagyok, sosem bírom abbahagyni, mindig keresem a következő lehetőséget. Azt sem vetettem el, hogy ha befejeztem a mesterképzést, belevágjak egy másik szakágba is, emellett folyamatosan aktív résztvevője vagyok nemzetközi és hazai mesterkurzusoknak” - tudtuk meg az Audi Hungaria munkatársától, aki napi egy órát képezi a hangját. Ha nem is tud minden nap énekelni, a skálázást sosem hagyja ki, hogy karban tartsa a hangszálait.

a

„Az éneklésnek rengeteg jótékony hatása van: az oxigéncserén át, a légzéstechnikának az elsajátításán keresztül jót tesz a szervezetnek. Boldogságot okoz, euforikus érzés, amitől jobban érzem magam. Éberen és fitten tart, sokkal nagyobb energiával vetem bele magam a munkába” - emelte ki Ring Eszter, akinek nemrég volt az első önálló dal és ária estje.

„Nagyon örülök, hogy megmutathattam mit tanultam eddig és hol tartok most.”

Eszter úgy érzi harmonikus az élete, megtalálta a munkájában és a hobbijában is azt, amit a legjobban szeret. Lehetősége van mindkét szenvedélyének élni és egyensúlyban tartani a hivatását és a magánéletét.

„Richard Wagner az abszolút kedvencem. Olyannyira rajongok érte, hogy emiatt mentem el nyáron a Bayreuthi Ünnepi Játékokra. Olyan előadást láthattam, amit nem tudtam elhinni, hogy létezik a világon. Bayreuth maga a profizmus.”

Az énekes, Audis munkatárs szerint nem kevés fizikai erőnlét kell a hangképzéshez, főleg mezzoszopránként. „Elengedhetetlen, hogy valamit sportoljak. Elkezdtem edzőterembe járni, illetve a közeljövőben szeretnék újra jógázni, amit már korábban is kipróbáltam.. Ahhoz, hogy egy vizsgakoncert vagy diploma hangverseny tökéletesen sikerüljön testben és lélekben is összhangban kell lenni, így erre törekszem a mindennapokban is!”

 

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán

Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840

Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001

If you have questions about Audi or our products but are not a journalist, please contact our customer service department at: audi.hu/contact

Amennyiben nem újságíró, és kérdése van az Audival, vagy a termékeinkkel kapcsolatban, kérjük keresse vevőszolgálatunkat az alábbi eléhetőségen:
audi.hu/hu/altalanos-informaciok/kapcsolat.html