24/04/26

Négykarikás díjeső a Szakma Sztár Fesztiválon

Győr, 2024. április 26. – Idén 17. alkalommal adták át az ország legjobb fiatal szakembereinek járó elismeréseket. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által megrendezett országos tanulmányi versenyen az Audi Hungaria négy tanulója ért el dobogós helyezést: Horváth Márk, Müller Kristóf Péter, Kiss Botond Bence és Horváth Márk Csaba. 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén 17. alkalommal rendezte meg „Szakmát a kézbe” mottóval a Szakma Sztár Fesztivált, amelynek keretében rendezték az országos szakmai versenyek döntőjét. A verseny célja, hogy a szakmák társadalmi presztízsét növelje és vonzóbbá tegye a fiatal pályaválasztók számára. Az idei évben összesen 60 szakmában mérte össze tudását 9 000 jelentkező. Az Audi Hungaria duális szakképzésének négy tanulója vehette át a szakma kiváló tanulója díjat: Horváth Márk első helyezést, míg Müller Kristóf Péter második helyezést ért el az alternatív járműhajtási technikus szakmában, Kiss Botond Bence első helyezést ért el mechatronikai technikus szakmában és Horváth Márk Csaba második helyezést az autógyártó szakmában. A négy díjazott a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium tanulója.

„Vállalatunk jövőképességének garanciája a versenyképes munkaerőutánpótlásban rejlik. A Győri Szakképzési Centrum iskoláival partnerségben megvalósított duális szakképzésünk keretében 23 éve zajlik a fiatal tehetségek kompetenciafejlesztése a régióban. A képzés keretében tanulóink 12, az autóipar számára fontos szakmában sajátíthatnak el naprakész, gyakorlatorientált tudást, később pedig munkatársakként köszönthetjük őket a vállalatnál. Kiváló versenyzőink idén ismét bizonyították szakértelmüket: Horváth Márk, Müller Kristóf Péter, Kiss Botond Bence és Horváth Márk Csaba mind dobogóst helyezést értek el. A díjazott versenyzőknek gratulálok a szép eredményekért és további sikereket kívánok a szakmájukban”, mondta Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

a

Az Audi Hungaria szakemberei minden szakmában figyelnek a tehetségek gondozására, biztosítva a szakmai versenyekre való felkészülést is. A négykarikás vállalat több mint 10 éve készít fel tanulókat a versenyre, harmadik éve pedig szponzorként a verseny eszközeinek és szakértőinek biztosításával, a győztesek díjazásával is szerepet vállal a rendezvényen. A látogatók élménydús programokkal találkozhattak a verseny helyszínén, többek között VR szemüveg segítségével tapasztalhatták meg a motorszerelést és hegesztést.

A duális szakképzés keretében az Audi Hungaria 2001 óta folytat sikeres együttműködést Győri Szakképzési Centrum iskoláival. A képzés során eddig több mint 2 500 diák szerezte meg képesítését járműipari, elektronikai, fémipari vagy kereskedelmi szakmákban, melyt követően a legtöbbjük az Audi Hungaria munkatársaként lépett a munka világába. 

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán

Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840

Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001

If you have questions about Audi or our products but are not a journalist, please contact our customer service department at: audi.hu/contact

Amennyiben nem újságíró, és kérdése van az Audival, vagy a termékeinkkel kapcsolatban, kérjük keresse vevőszolgálatunkat az alábbi eléhetőségen:
audi.hu/hu/altalanos-informaciok/kapcsolat.html