23/07/17

Hoffer Anita munkaügyi területen erősíti az Audi csapatát

Közel tíz éve dolgozik az AUDI HUNGARIA Zrt.-nél Hoffer Anita. Ez idő alatt a gyár több szervezeti egységénél megfordult, és feladataiból adódóan volt lehetősége sok munkatárssal, sokféle folyamattal megismerkedni. Jelenleg a személyügyi alapkérdésekkel foglalkozó részlegen munkaidő-menedzsmenttel és munkaügyi kapcsolatokkal foglalkozik. Sokoldalúsága és nyitottsága szabadidős elfoglaltságaiban is tetten érhető, hiszen kikapcsolódásképpen falakat vagy sziklákat mászik meg, s ha éppen nem kapaszkodik valahol, akkor a családi szőlőben tevékenykedik, hogy aztán saját, díjnyertes borait kóstolgatva lazíthasson.

Hoffer Anita a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán szerzett alapdiplomát, majd a Széchenyi István Egyetem marketing mesterszakán folytatta tanulmányait. Itt hallott egyik szaktársától az Audi által meghirdetett gyakornoki programról, melyhez sikeresen csatlakozott 2013-ban.

TOBORZÁS, MUNKAÜGY ÉS KOMMUNIKÁCIÓ

„Másfél évig dolgoztam gyakornoki munkakörben, ezután lettem főállású munkatársa a vállalatnak – tekintett vissza a kezdetekre Hoffer Anita. – 2013–2016 között elsősorban a toborzást segítő tevékenységekkel foglalkoztam, ami egy nagyon színes feladat, sok mindent magába foglal. Később a nemzetközi kiküldetésekkel foglalkozó csapatba váltottam, a vállalatnál dolgozó magyar munkavállalók külföldi kiküldetéseinek lebonyolítását intéztem. Itt tudatosult bennem, vált kézzelfoghatóvá igazán számomra az Audi multinacionális jellege, hiszen a kollégák a világ szinte minden tájára eljutottak Németországtól és Szlovákiától Mexikóig vagy Kínáig. Ezt követően tettem egy rövid kitérőt a logisztikai területre, majd a jelenlegi területem, azaz a munkaügyi kapcsolatok, személyügyi alapkérdések és HR compliance vezetői asszisztense lettem. Az itt töltött három év alatt rengeteget tanultam a vállalat személyügyi rendszerének működéséről, többek között az olyan kulcsfontosságú témákról, mint a bérszámfejtés vagy a HR- szolgáltatások, valamint belekóstolhattam a munkavállalói érdekképviseletekkel folytatott együttműködésbe is.”

Anita két év asszisztensi munkát követően a belső kommunikációs területre váltott, amely eredeti végzettségéhez közelebb állt. A fotózások, videófilm-forgatások főként az Audi Hungaria mindennapjaiba engedtek bepillantást a munkatársak számára, csakúgy, mint a hírszerkesztés. Anita a belső kommunikációs munka más területeinek fejlesztéséből is kivette a részét ebben az időszakban. „Nagyon élveztem, hogy a vállalati hírek összefutnak a mi kommunikációs csapatunknál. Minden területről kaptunk információkat, olyan kollégákkal ismerkedtem meg, akikkel egyébként valószínűleg nem is találkoztam volna, így átláttuk és nyomon követtük az egész vállalat működését.”– avatott be Anita, miért is szeretett ebben a munkakörben dolgozni.

TÁMOGATÁS SZEMÉLYÜGYEKBEN

Hoffer Anita két hónapja régi-új feladatot lát el, a személyügyi alapkérdésekkel foglalkozó részlegen munkaidő-menedzsmenttel és munkaügyi kapcsolatokkal foglalkozik.

„Foglalkozom többek között a kollektív szerződéssel kapcsolatos egyeztetésekkel, az egyik fő tevékenységem pedig a munkarendekkel, munkaidőmodellekkel kapcsolatos tanácsadás, egyrészt a vezetők felé, másrészt a munkavállalók irányába. Mivel ezek az információk mindenkit érintenek, a gyár szinte minden részlegéhez kapcsolódom, belelátok az egységek mindennapi életébe. Nagyszerű érzés, hogy közösen keressük a megoldást a kihívásokra.”

NÉHA FALRA KELL MÁSZNI

A mozgalmas munkaórák után mozgalmas szabadidős tevékenységek jelentik Hoffer Anita számára a kikapcsolódást, a feltöltődést.

„Falmászással először 2016- ban próbálkoztam a győri mászóteremben. Bár első alkalommal többször leestem, ez nem vette el a kedvemet, inkább arra ösztönzött, hogy rendszeresen járjak edzésre, és megismerjem a helyes mászótechnikát. A falmászás alapvetően egyéni sport, ugyanakkor egy adott utat többen is teljesíthetünk, így annak is megvan a varázsa, amikor együtt gondolkodunk a lehetséges megoldásokon. Ez a tevékenység teljesen kikapcsol, hiszen a falon csak a következő lépésekre, a következő probléma megoldására lehet koncentrálni, különben megakadsz vagy leesel. Így teljesen kiszakít a hétköznapokból.”

Anita azonban nem elégedett meg a mászófalak meghódításával, ügyességét és kitartását a szabadban, sziklafalakon teszteli.

„Sziklára először 2018-ban másztam. Az első lépéseket a Bakonyban tettem meg, aztán a következő évben már jöttek a magasabb falak, például Horvátországban, a Paklenica Nemzeti Parkban. A sziklamászás már társas műfaj, ketten, egymást segítve, biztosítva teljesítjük az akár 100–200 méteres falakat, ami komoly egymásrautaltságot jelent. A sziklamászás nem veszélytelen kaland, így mi is átéltünk néhány izgalmas helyzetet. Ugyanakkor azt mondom, ha technikailag felkészültek vagyunk, és betartjuk a szabályokat, figyelünk az időjárásra, elkerülhetőek a balesetek. Tervben van még jó néhány út kipróbálása a környező országokban, például az olasz Dolomitok nagy álmom, sőt: ott van a bakancslistán a magashegyi mászás is, akár 4-5000 méteres csúcsokra is szeretnék feljutni.”

ah

FOLYTATNI A HAGYOMÁNYOKAT

S ha a munka és a mászás mellett még mindig marad némi idő, Anita a családi hagyományok őrzésének jegyében szőlőműveléssel és bortermeléssel is foglalkozik – mégpedig egyre eredményesebben.

„A szőlőművelést, a borkészítést alapvetően édesapámtól tanultam, gyermekkorom

óta mindig ott lógtam mellette munka közben. A Pannonhalmi borvidék nyúlványán, Gyarmaton van egy 1500 négyzetméteres szőlőnk, amely valaha a csornai prépostsághoz tartozott, tehát több száz éves hagyományai vannak itt a szőlőtermesztésnek. Ezt a hagyományt őrizve dolgozom a sorok között nagyjából februártól novemberig. Ahogy a mondás tartja: a szőlő a hajlott hátú embert szereti, úgyhogy metszek, permetezek, kapálok, hajtást válogatok, szüretelek – ahogy éppen szükséges.

A családi birtokon készült, 2021-es évjáratú cserszegi fűszeres 2022-ben 60-70 termelővel versenyezve lett aranyérmes a térségi megmérettetésen. Idén ezt az eredményt is sikerült túlszárnyalni: amellett, hogy a 2022-es fehérbor ismét hozta az aranyat, a cabernet sauvignon–cabernet franc– merlot házasításnak ezüst minősítést szavazott meg a szakértő zsűri.

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán

Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840

Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001

If you have questions about Audi or our products but are not a journalist, please contact our customer service department at: audi.hu/contact

Amennyiben nem újságíró, és kérdése van az Audival, vagy a termékeinkkel kapcsolatban, kérjük keresse vevőszolgálatunkat az alábbi eléhetőségen:
audi.hu/hu/altalanos-informaciok/kapcsolat.html