24/03/19

Gyártótelephely-specifikus kihívások terhelik az Audi Hungaria 2023-as teljesítményét

Győr, 2024. március 19. – Az Audi Hungaria teljesítményét a 2023-as üzleti évben gyártótelephely-specifikus kihívások befolyásolták. A négykarikás vállalatnál a tavalyi évben 1 660 425 motor, köztük 114 058 elektromos hajtás készült. A győri gyártósorokról összesen 177 775 gépjármű gördült le (beleértve az SKD-gyártást). A vállalat 2023-ban 9,102 milliárd euró* árbevételt ért el, és összesen 343 millió euró* értékű beruházást hajtott végre. Az Audi Hungaria a régió legnagyobb munkáltatójaként 11 663 munkatársat foglalkoztatott a tavalyi év végén. A 100%-os tulajdonú leányvállalatával, az AUDI HUNGARIA AHEAD Kft.-vel együtt összesen 12 143 munkatársa volt a két vállalatnak. 

„A gazdasági kihívások nagy terheket róttak a 2023-as pénzügyi évre. Az Audi Hungaria továbbra is kiemelt szereplője a magyar gazdaságnak – jelentős mértékben hozzájárul a GDP-hez, az exporthoz és a foglalkoztatottsághoz Magyarországon“, mondta Michael Breme, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke. „További sikerességünk alapját munkatársaink kompetenciáinak folyamatos fejlesztése és jövőbemutató Next Level stratégiánk képezik.”

a

A négykarikás vállalat a tavalyi évben 9,102 milliárd euró* árbevételt ért el, és összesen 343 millió euró* értékű beruházást hajtott végre. A vállalat ezzel egy időben számos új projektbe ruházott be, köztük az új PPE (Premium Platform Electric) elektromos hajtás, valamint az EA888 R4 Otto motor sorozatgyártásába. A vállalat 1993-as alapítása óta az összberuházás értéke elérte a 12,5 milliárd eurót*, mellyel az Audi Hungaria a magyar járműipar legnagyobb beruházója.

a

„Az Audi Hungaria 2023-as teljesítményét nagy mértékben befolyásolták egyedi hatások. Versenyképességünk fenntartása a kiélezett piaci és költséghelyzetben új kihívások elé állít bennünket. Folyamatosan dolgozunk gazdaságosságunk és pénzügyi teljesítményünk javításán, hogy felkészülten várjuk a jövő kihívásait“, tette hozzá Dr. Patrick Heinecke, az Audi Hungaria pénzügy, beszerzés, IT és compliance területekért felelős igazgatósági tagja.

a

A vállalat 2023-ban ismét Magyarország Legvonzóbb Munkahelye díjban részesült, melyet az összesített mezőnyben és az autóiparági munkáltató kategóriában elért első helyezésével érdemelt ki. Emellett a tavalyi évben a Családbarát Magyarország Központ Családbarát munkahely védjegy tanúsítvánnyal tüntette ki az Audi Hungariát.

A vállalat a tavalyi évben ünnepelte fennállásának 30. jubileumát: az elektromos motorok új generációjának, a PPE-hajtások sorozatgyártásának elindulásával tovább haladt az elektromobilitás útján, valamint önálló leányvállalatának, az AUDI HUNGARIA AHEAD Kft. megalapításával erősítette kompetencialapú szolgáltatásait.

a

Az Audi Hungaria az idei évben megkezdi a CUPRA Terramar modell gyártását Győrben, valamint tovább folytatja az az elektromos motorok újabb generációjának, az MEBeco hajtások gyártására történő felkészülést. 

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán

Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840

Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001

If you have questions about Audi or our products but are not a journalist, please contact our customer service department at: audi.hu/contact

Amennyiben nem újságíró, és kérdése van az Audival, vagy a termékeinkkel kapcsolatban, kérjük keresse vevőszolgálatunkat az alábbi eléhetőségen:
audi.hu/hu/altalanos-informaciok/kapcsolat.html