24/02/22

ESG mesterképzést indított az Audi Hungaria és a győri Széchenyi István Egyetem

Győr, 2024. február 22. – ESG (Environmental, Social and Governance) mesterképzést indított az AUDI HUNGARIA Zrt. és a győri Széchenyi István Egyetem. Magyarországon első alkalommal indult környezeti, társadalmi és vállalatirányítási témában mesterképzés, ezúttal 17 hallgatóval. A képzés során a hallgatók gyakorlati ismereteket szerezhetnek vállalati szférában tevékenykedő előadóktól, például az Audi Hungaria ESG szakemberétől, dr. Torma Andrástól, aki az egyetem Alkalmazott Fenntarthatósági Tanszékét is vezeti. 

Az ESG az Európai Uniós szabályozásoknak köszönhetően egyre nagyobb teret nyer – ez egy olyan rendszer, amely vállalatok környezetvédelmi, társadalmi és vállalatirányítási gyakorlatait veszi górcső alá. A képzést az egyetem stratégiai partnereként az Audi Hungaria szakemberei, további nemzetközi és magyar szakmai szervezetek, valamint a négy legnagyobb nemzetközi tanácsadócégek támogatják.

a

Az Audi Hungaria és a győri Széchenyi István Egyetem sokéves, sikeres együttműködésre tekinthet vissza. A négykarikás vállalat 1994 óta az egyetem stratégiai partnere, a vállalat szakemberei ugyanebben az évben kezdtek el tanítani az egyetemen. 2015-ben alakult meg a nyolc tanszékből álló Audi Hungaria Járműmérnöki Kar, az egyetem hallgatói közül pedig évente többszáz tanuló kezdi meg szakmai karrierjét a négykarikás vállalat gyakornokaként. A tavalyi évben újabb együttműködési megállapodást írtak alá a győri Tudományos és Innovációs Park megnyitójának keretében. 2024-től a közös innovációs kezdemények új tere a Science Park.

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán

Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840

Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001

If you have questions about Audi or our products but are not a journalist, please contact our customer service department at: audi.hu/contact

Amennyiben nem újságíró, és kérdése van az Audival, vagy a termékeinkkel kapcsolatban, kérjük keresse vevőszolgálatunkat az alábbi eléhetőségen:
audi.hu/hu/altalanos-informaciok/kapcsolat.html