23/04/28

Célegyenesbe értek az előkészületek a CUPRA Terramar gyártására

Győr, 2023. április 28. – Az Audi Hungariánál teljes fordulatszámon zajlanak az előkészületek a spanyol CUPRA márka Terramar modelljének szériagyártására, mely 2024-ben fog először legördülni a győri gyártósorról. A vállalatnál 2021 nyarán kezdődtek az előkészítő munkálatok, a karosszériagyárban, lakkozóban és szereldében azóta folyamatosan zajlik a gyártásra történő felkészülés. 

„Örömünkre szolgál, hogy járműgyártásunk hamarosan egy újabb modellel, mégpedig egy új márka modelljével bővül. A CUPRA Terramar gyártása során rugalmasságunknak köszönhetően számos szinergiát teremtünk , ugyanis az új modellt a meglévő gyártási infrastruktúrába integráljuk. Természetesen kihívások elé is állít minket az új márka gyártása, mint például a CUPRA modellekre jellemző matt lakkozású karosszériaelemek gyakori használata, amelyekre folyamatosan készítjük fel munkatársainkat. Büszkék vagyunk arra, hogy immár nem csak a Audi modelleket, hanem a CUPRA Terramart is munkatársaink fogják gyártani – Győrből a világnak”, mondta Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.

AH

A munkatársak felkészítése 2022 szeptembere óta zajlik különböző workshopok és tréningek keretein belül, valamint a kísérleti autók összeszereléséből is tapasztalatot gyűjthettek a kollégák. A CUPRA modell néhány új termék adottságot is hozni fog magával, melyek megismeréséhez összesen több mint 200 munkatársnak biztosít további képzéseket a vállalat többek között az új robotok működésének elsajátításához. A lakkozó üzemben például egy vadonatúj robotcella végzi majd a Terramar modell acélból készült motorháztető tömítését.

AH

A CUPRA és az Audi Hungaria közös története nem most kezdődött, ugyanis az Audi Hungaria büszkesége, a legendás öthengeres benzinmotor kelti életre a CUPRA Formentor modelljeit is.  

Az Audi Hungaria jelenleg évente mintegy 170 000 autót gyárt. A vállalatnál egy gyártósoron készülnek az Audi Q3 és Q3 Sportback, valamint az Audi TT Coupé és TT Roadster modellek. 

CUPRA

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán

Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840

Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001

If you have questions about Audi or our products but are not a journalist, please contact our customer service department at: audi.hu/contact

Amennyiben nem újságíró, és kérdése van az Audival, vagy a termékeinkkel kapcsolatban, kérjük keresse vevőszolgálatunkat az alábbi eléhetőségen:
audi.hu/hu/altalanos-informaciok/kapcsolat.html