23/11/14

Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült

Budapest, 2023. november 14. – Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozott Alfons Dintnernek, az Audi Hungaria igazgatósági elnökének. Az elismerést a magyar járműipar környezetvédelmi szempontokat is szem előtt tartó, fenntartható fejlesztésében, illetve a gazdaság és a felsőoktatás kapcsolatának elmélyítésében betöltött kiemelkedő szerepe, valamint a magyar-német gazdasági kapcsolatok erősítését szolgáló tevékenysége elismeréseként vehette át.

 

„Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy munkásságommal kiérdemeltem a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést. Külön öröm, hogy az elismerést Szijjártó Péter miniszter úrtól vehettem át, aki kiemelten támogatja az Audi Hungaria fejlődését. Karrierem során mindig nagy motiváltsággal, tenni akarással vetettem bele magam az adott feladatba. Ezzel a lendülettel érkeztem Magyarországra is, és azóta is nap mint nap azért dolgozom, hogy vállalatunk sikerrel vegye a járműipari transzformáció kihívásait, munkatársainknak hosszú távú, biztos munkahelyeket kínáljunk, valamint partnereinkkel közösen gondoskodjunk a jövő generáció képzéséről és egy élhetőbb környezet megteremtéséről”, mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

Alfons Dintner 1987-ben kezdte meg szakmai pályafutását az AUDI AG-nál Ingolstadtban. Az Audi Hungariánál 2019. október 1. óta tölti be az igazgatóság elnöke pozícióját. Alfons Dintner vezetésével az Audi Hungaria tovább erősítette jövőképességét és fenntarthatósági törekvéseit: elindult az új elektromos motorgeneráció gyártása, amellyel újabb mérföldkövet ért el a vállalat az elektromobilitás felé vezető úton. A CUPRA Terramar jövőbeni gyártásával egy új márka modellje érkezik Győrbe, amely további szinergiákat teremt a Volkswagen Konszern gyártási hálózatában. A 2020 óta mérlegében CO2-semlegesen működő vállalat továbbra is elkötelezett ökológia lábnynomának csökkentése és a régiókban élők életszínvonalának növelése mellett.

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán

Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840

Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001

If you have questions about Audi or our products but are not a journalist, please contact our customer service department at: audi.hu/contact

Amennyiben nem újságíró, és kérdése van az Audival, vagy a termékeinkkel kapcsolatban, kérjük keresse vevőszolgálatunkat az alábbi eléhetőségen:
audi.hu/hu/altalanos-informaciok/kapcsolat.html